خواص سیر
خواص سیر
خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می کند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود.از سالهای دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره عمده ترین خواص سیر ترشی و خام و عسل ناشتا و تازه برای مو و پوست در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
خواص درمانی سیر
عفونت های تنفسی را درمان می کند. برای تسکین دندان درد، سیر خام را روزی چند بار روی لثه و دندان بمالید. سیر له شده را روی زگیل قرار دهید تا از بین برود. برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید. یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست و درد معده برطرف شود. بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری یا خوردن شیر، سیب یا عسل رفع می شود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن. روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه می شود. مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگی های خفیف شود.
جذب آهن با سیر
یکی از خوراکیهای موثر برای کمبود آهن و کمخونی، سیر است. به شدت توصیه میشود افراد مبتلا به کمخونی آن را به رژیم غذاییشان اضافه کنند. مصرف سیر به هر شکلی، میتواند به جذب آهن کمک کند. زیرا سیر دارای دیآلیلسولفید است که تولید فروپورتین، پروتئین مسئول جذب و تولید آهن، را افزایش میدهد.
نکاتی درباره مصرف سیر
مادران شیرده در خوردن سیر زیاده روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند. زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می شود. ظاهرا سیر تاثیری بر متابولیسم داروها ندارد، اما بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می شود. از این رو افرادی که جراحی می کنند، باید ۷ تا ۱۰ روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را طولانی تر می کند. زنان آبستن یا شیرده بهتر است از سیر استفاده نکند . سیر را به صورت قرص سیر،ترشی سیر،سیر سرخ شده و…استفاده می کنند.
خواص سیر برای مو
یکی دیگر از خواص سیر ناشتا این است که گردش خون بدن و پوست سر را بهبود میبخشد. با بالا رفتن گردش خون در پوست سر فولیکولهای مو تقویت میشوند و این باعث جلوگیری از ریزش مو میشود.
درمان سرماخوردگی با سیر
در فصلهای آنفلوآنزا و سرماخوردگی، بسیاری افراد از بیماریهای ایجاد شده توسط باکتریها رنج میبرند. گفته میشود افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفتری هستند، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. و به گفتهی بسیاری مصرف سیر میتواند عملکرد محافظتی سیستم ایمنی را تقویت کند. مطالعهای نشان داد مصرف روزانهی این سبزی پرخاصیت ابتلا به آنفلوآنزا و سرماخوردگی را تا ۶۳٪ کاهش میدهد. بنابراین اگر مستعد ابتلا به این بیماری هستید، اضافه کردن سیر به رژیم غذاییتان میتواند مفید باشد.
سیر و سرطان
برخی مطالعات ارتباط مستقیم بین افزایش مصرف سیر و کاهش خطر ابتلا به سرطانهای خاصی چون سرطان کولون، معده، پانکراس، مری، و سینه را نشان داده است. یک مطالعهی جمعیتی نشان داد مصرف بیشتر سیر خام یا پخته میتواند خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ را کاهش دهد. خواص ضدباکتریایی سیر آن را قادر میسازد از تشکیل و فعال شدن مواد سرطانسازا جلوگیری کند، تکثیر سلول سرطانی را کاهش دهد، بازسازی دیانای را ارتقا دهد و سبب مرگ سلول سرطانی شود. همچنین برخی مطالعات نشان داده است که دیآلیلسولفید موجود در سیر میتواند از انتقال PhIP به مواد سرطانزا جلوگیری کند. PhIP ترکیبی است که خطر سرطان سینه را افزایش میدهد.
- ۹۸/۰۲/۲۴