بیماری ام اس
بیماری ام اس
ام.اس نوعی بیماری التهابی مزمن، ناتوان کننده و اغلب پیشرونده در سیستم اعصاب مرکزی است که منجر به از بین رفتن پوشش میلین تارهای عصبی می شود و به تدریج می تواند باعث اختلال در انتقال پیام های عصبی بین مغز و سایر قسمت های بدن شود. نهایتاً چنین شرایطی منجر به تحلیل غیرقابل برگشت اعصاب می گردند.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره علائم و تشخیص و درمان انواع بیماری ام اس خفیف و بچه دار شدن و طلاق در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
علائم بیماری ام اس
فرد دارای اماس همه علائم یا نشانههای عصب شناختی را دارد؛ رایجترین این نشانهها مشکلات دستگاه عصبی خودگردان، دیداری، حرکتی و حسی میباشند. علائم خاص از طریق محلهای زخم در سیستم عصبی مشخص میشوند و شامل کم بساوایی یا خوابرفتگی مانند مور مور شدن، اسپاسم، ضعف عضلات، واکنشهای غیرارادی، گرفتگی عضلات یا ناتوانی در حرکت، ناتوانی در هماهنگی و تعادل ناهماهنگی عضلات، مشکل در صحبت کردن یا دیسفاژی، مشکلات دیداری (جنبش کره چشم، کاهش دید یا دوبینی)، احساس خستگی، درد شدید یا درد مزمن و مشکل در ادرار و مدفوع میباشد. دشواری در فکر کردن و مشکلات عاطفی مانند افسردگی یا ناخویشتنداری عاطفی نیز در بین مبتلایان به اماس رایج است .
علت بیماری ام اس
علت اماس نامشخص است، با وجود این گمان میرود این بیماری بر اثر ترکیبی از عوامل محیطی مانند عوامل آلودهکننده و ژنتیک اتفاق میافتد. برخی شواهد دال بر پیوست این بیماری با درجه زیبایی دارد. تئوریها در تلاشند تا دادهها را با توضیحاتی واقع بینانه ترکیب کنند اما این مورد تاکنون به عنوان موردی قطعی ثابت نشدهاست. اگرچه تعدادی فاکتورهای ریسک محیطی وجود دارد و اینکه بعضی از آنها قابل تعدیل هستند، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه حذف آنها میتواند از بیماری اماس پیشگیری کند مورد نیاز است.
بیماری ام اس و مشکلات دید
از نشانه های اولیه بیماری ام اس این است که این بیماری می تواند به عصب نوری شما حمله کند و منجر به مشکلاتی در دید شود.تماشای بیش از حد صفحه تلویزیون یا صفحه نمایش کامپیوتر مشکلاتی در بینایی ایجاد می کند. اما اگر شما از یک بینایی دوگانه رنج می برید می بایست به پزشک مراجعه کنید.بینایی دوگانه به آن منظور است که بینایی برای مدت کوتاه یا طولانی در یک چشم با چشم دیگر متفاوت باشد. این تفاوت می تواند در تشخیص رنگ ها به خصوص رنگ قرمز مشهود باشد.
مواد غذایی نامناسب
به گفته دکتر مهردخت مزده ، از جمله غذاهای غیر مفید برای مبتلایان به ام اس میتوان به غذاهای چرب بویژه گوشت و تمام چربیهای حیوانی، فرآوردههای لبنی پرچرب، سسهای مایونز، غذاهای بسیار شیرین، کیک، بیسکوئیت، شیرینی و آب نبات، غذاهای حساسیتزا مانند تخم مرغ، شیر، سیبزمینی، گوجه فرنگی، بادمجان، مخمر، نان گندم، شکر، قهوه، الکل، کولا، چای، برخی ازمیوهها، موادغذایی با رنگها یا افزودنی مانند نوشابهها یا مواد نگهدارنده مانند کنسروها، ادویه، تمام میوهها و سبزیهایی که خوب شسته نشدهاند یا با افزودن مواد شیمیایی رشد کردهاند، اشاره کرد.
مواد غذایی مفید
به گفته دکتر مهردخت مزده ، سایر منابع غذایی مانند روغن سویا و کانولا، جوانه گندم، گردو، روغن تخم کتان، سبزیجات برگ سبز و روغن کبد ماهی، اسیدهای چرب امگا ۶ مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا ، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان ، میوهها و سبزیهای تازه و تمیز، جوانهها به ویژه جوانه یونجه ، مایعات از جمله آب و آب میوه رقیق شده از جمله مواد غذایی مفید برای بیماران ام.اس است.
بیماری ام اس و سرگیجه
سرگیجه های پی در پی از نشانه های اولیه بیماری ام اس ، از نشانه های اولیه بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس، سرگیجه است.ممکن است شما در حالت ایستاده بیشتر به سرگیجه دچار شوید، البته سرگیجه می تواند علامت بسیاری از بیماری های دیگر مانند عفونت گوش داخلی یا جابه جایی دیسک گردن هم باشد. اما علائم ناشی از ضایعات مغزی که بین ورودی های بصری وفضایی تعادل را بهم می زند منجر به سرگیجه می گردد چرا که معمولا بیماری MS با سرگیجه های مبهم شروع می شود.
عوارض بیماری ام اس
در برخی موارد بیماران مبتلا به ام.اس به عوارض زیر مبتلا می شوند : – اسپاسم و سفتی عضلات – بی حسی و فلج ، به طور معمول در پاها – اختلال در دفع مدفوع یا ادرار و نیز اختلال در عملکرد جنسی – تغییرات ذهنی همچون فراموشی و یا عدم تمرکز – افسردگی – تشنج
بیماری ام اس و مشکلات جنسی
تحریکات جنسی در سیستم عصبی مرکزی رخ می دهد. بنابراین جای تعجب نیست اگر شخصی که به MS مبتلا شد تحت تاثیرات مخرب در این زمینه باشد.در مطالعات اخیر نشان داده شده است که ۹۱ % مردان و ۷۲ % زنان مبتلا به MS دارای مشکلات ارگاسم هستند، هر چند که این مشکل خیلی به ندرت می تواند نشانه اولیه بروز MS باشد، اما به این نکته هم توجه داشته باشید.
بیماری ام اس و خستگی مزمن
خستگی مزمن را جدی بگیرید . خستگی می تواند هفته ها ادامه داشته باشد. و حتی با خواب کافی هم بر طرف نشود.هر فرد ممکن است احساس خستگی داشته باشد، این حالت کاملا طبیعی است. اما اگر این وضعیت طول بکشد و با خوابیدن بر طرف نشود و در طول هفته ها به همین منوال باشد، بی شک خستگی شما ناشی از بروز علائم MS است.مهم نیست که سن و سال شما چقدر است، چقدر سعی کردید با خواب کافی خستگی را بر طرف کنید و . . . در صورتی که بیش از یک الی دو هفته مدام احساس خستگی داشتید پس از کنترل تیروئید، کم خونی و کمبود ویتامین ها با پزشک خود در مورد MS هم مشورت داشته باشید.
- ۹۸/۰۲/۲۲