طرز تهیه خورشت کرفس
طرز تهیه خورشت کرفس
خورش کرفس یکی از خورشهای اصیل ایرانی است که از گوشت خرد شده ران گوسفند یا گوساله، کرفس، نعنا و جعفری تهیه میشود. برای جا افتادن خورش کرفس زمان نسبتآ زیادی لازم استخورشت کرفس رو خیلی ها ممکنه دوست نداشته باشند و یا از تصور مزه اش تاحالا امتحان نکرده باشن. ولی حقیقت اینه که این خورشت اگر درست طبخ بشه طعم بسیار خوبی داره. در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره راز خوشمزه شدن و طرز تهیه خورشت کرفس دونفره خوشمزه با مرغ و رب و لوبیا قرمز و لپه و گوشت قرمز در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
کالری خورش کرفس
محتویات این خورش در مجموع تقریباً ۱۱۹۰ کیلوکالری انرژی دارد و تقسیم آن میان ۴ نفر، مقدار کالری دریافتی را برای هر نفر به حدود ۳۰۰ کیلوکالری خواهد رساند. البته از آنجا که این غذا با برنج سرو میشود، مقدار انرژی دریافتی به ازای هر ۵ قاشق غذاخوری (برنج پخته) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز اضافه خواهد شد. این غذا گزینه مناسبی برای وعده سحری است زیرا هم آبدار است و هم بوی اشتهابرانگیزی دارد.
مواد لازم برای طرز تهیه خورش کرفس
- ۴۰۰ گرم گوشت گوسفندی
- ۵۰۰ گرم کرفس خرد شده
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
- ۱۵۰ گرم جعفری
- ۱۵۰ گرم نعنا
- ۱۵۰ گرم تره
- ۱ استکان کوچک آبغوره
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورشت کرفس
کرفسها را خوب با آب شسته و اندازه یک بند انگشت خرد کنید. یک قابلمه برداشته و کرفسها را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس برگهای نازک کرفس، تره، جعفری و نعناع را ریز خرد کرده و در باقی مانده روغن سرخ کنید. گوشت را نیز در اندارههای متوسط خرد کنید. پیاز را خرد کرده و در یک قابلمه جدا سرخ کنید. وقتی پیاز کمی نرم و نیمه سرخ شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و گوشت را اضافه کنید.در ادامه سبزیهای سرخ شده و کرفس را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس مقداری آب اضافه کرده و در قابلمه را ببندید تا مواد خورشت پخته شوند
بعد از این که خورش پخته شد، نمک وآبغوره را اضافه کرده و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا خورش هم جا بیفتد و چاشنیها به خورد خورش بروند. وقتی خورش به روغن افتاد، آن را در ظرفی مناسب، همراه برنج زعفرانی سرو کنید.
طرز تهیه خورشت کرفس بدون گوشت
لوبیا چیتی (یک پیمانه) را از شب قبل خیس کرده و جداگانه حدود ۱۵ دقیقه میپزند، سپس ساقه کرفسها را نگینی، نعناع و جعفریها را نیز کاملاً ریز خورد میکنند، قارچها (۵ عدد متوسط) را حلقه حلقه کرده با کرفس و سبزیهای خورد شده درون قابلمه ریخته و همراه دو لیوان آب و نمک ، ادویه ی کاری، گلپر، زیره ی سبز و فلفل قرمز و با حرارت ملایم حدود یک ساعت و نیم میپزند تا خورش کاملاً جا بیفتد سپس با روغن زیتون سرو میکنند. این خورش با برنج سرو میشود
- ۹۸/۰۲/۲۲